Computerboekhouden: Exact Online en AccountView

Computerboekhouden is geen onderdeel van het examen Elementair Boekhouden. Toch krijgen we regelmatig de vraag naar computerboekhouden. Naar aanleiding van vragen over de verkrijgbaarheid van AccountView hebben we navraag bij hen gedaan over de voorwaarden waaronder scholen er gebruik van mogen maken. Dat gaf de volgende informatie.

  • Onderwijsinstellingen moeten een convenant ondertekenen om over de software te kunnen beschikken. Daarin staan afspraken dat ze de software alleen voor onderwijsdoeleinden mogen gebruiken.
  • Op de pagina: http://software.nl.visma.com/av51686.htm staan de contactgegevens. Daarmee kunnen onderwijsinstellingen informatie over het convenant opvragen.
  • AccountView brengt geen geld/kosten in rekening behalve voor de studenten CD’s (kostprijs).
  • De juiste versie is 90C10.

We hebben meermalen bericht ontvangen dat docenten problemen ondervinden met de installatie op een netwerk. Als u dezelfde ervaringen heeft of tegen andere problemen aanloopt, wilt u dan een mail sturen naar info@vanvlimmeren.nl. Dan proberen we iets te regelen.

Vanwege onze andere boeken o.a. via www.boekhoudeninbalans.nl hebben we ook contact met Exact Online. Zij zijn bereid ook aan het voortgezet onderwijs licenties beschikbaar te stellen. Omdat alles in de cloud plaatsvindt, zijn installatieproblemen uitgesloten. Op http://www.exact.nl/exact-online/partners/onderwijs kunt u licenties aanvragen. Ook kunnen wij u in contact brengen met onze contactpersoon. Er is een casus beschikbaar, maar die vergt een grote mate van zelfstandigheid.

Ondernemerschap?

Ben je geïnteresseerd in ondernemerschap of wil je ondernemer worden, gebruik dan Basiskennis Ondernemerschap in Balans. Dit boek laat zien dat ondernemerschap meer is dan het uitoefenen van een vak. Haal je naast het examen Elementair Boekhouden ook het examen Basiskennis Ondernemerschap vraag dan het diploma Financieel Ondernemer aan bij de Associatie.

Meer informatie over de boeken Basiskennis Ondernemerschap vindt u op www.ondernemerschapinbalans.nl.

Omslag Basiskennis Ondernemerschap in Balans

Bedrijfseconomie in Balans

Bedrijfseconomie in Balans is dé methode voor het vak bedrijfseconomie in de bovenbouw van havo en vwo. De naam van het vak bedrijfseconomie was voorheen management en organisatie. De centraal eindexamenstof is volledig afgestemd op het nieuwe examenprogramma en de schoolexamenstof laat de breedte van bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid zien.

Meer informatie vindt u op de bijbehorende website www.bedrijfseconomieinbalans.nl 

Management & Organisatie?

M&O in Balans is dé methode voor het vak management & organisatie in de bovenbouw van havo en vwo. De centraal eindexamenstof is volledig afgestemd op het examenprogramma en uit de schoolexamenstof blijkt de breedte van het vakgebied. Hierdoor heeft een docent vrijheid in de keuze van de leerstof en in de aanpak daarvan. Hierbij is variatie in de stof, aanpak en leerstijl mogelijk.

Meer informatie vindt u op de bijbehorende website www.managementenorganisatieinbalans.nl

Omslagen Management en Organisatie in Balans

 

Uitgeverij Van Vlimmeren B.V.

De Meeten 21
4706 NJ Roosendaal 
Tel: (0165) 54 88 24
Fax: (0165) 54 88 23
Mail: info@vanvlimmeren.nl 
Web: www.vanvlimmeren.nl 
KVK 20080439